Nagyon bizalmas katonai dokumentumok kerültek illetéktelen kezekbe. Egy kutyáját sétáltató férfi Nyitrán, az egyik körforgalom közelében talált egy 70-oldalas dokumentumot. Mivel a különös körülmények között fellelt iratokat nem sikerült átadnia az illetékeseknek, névtelen levél kíséretében postán elküldte a Markíza televíziónak.

 

A férfi az anonim levélben azt állítja, hogy egy katonanő vesztette el, akit próbált ugyan figyelmeztetni, de nem hallotta őt, és egy öregebb, ezüstszínű Octaviával távozott a helyszínről.

 

A férfi ezután hazavitte a dokumentumokat, majd mikor átnézte, mint egykori katona, úgy ítélte meg, bizalmas dokumentumokról van szó, amely a Nyitra melletti Elecske községben lévő kaszárnyára vonatkozóan tartalmazott kényes információkat, például rakéták helyéről és a kilövőtechnikáról.

 

 hirdetes_400x285  

A férfi ezután megpróbálta átadni a katonai rendészetnek, ám a katona, akivel beszélt azzal hajtotta őt el, hogy az iratokat valószínűleg egy magasrangú tiszthez közeli személy veszíthette ezt, és ő ebbe nem akar belefolyni. A férfi ekkor döntött úgy, hogy inkább elküldi az iratokat a Markízának, névtelenül.

 

A televízió az iratokat átadta a Belügyminisztériumnak.

 

„Az említett dokumentumot ma átvették az illetékes szervek, és jelenleg is a hitelesség megállapításán dolgoznak. Egyúttal azt is vizsgálják, történt-e törvénysértés a titkosított információkra vonatkozó törvény alapján, vagy hamisítványról van szó”

 

mondta a védelmi minisztérium szóvivője. Valószínűleg annak a katonának is a körmére néznek, aki nem akart tudomást venni a feltehetően fontos dokumentumról.

 

TVnoviny.sk

Nyitókép: thebalance.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!