Ferenc
  • HUF: 418.67
  • USD: 0.98
  • 8 °C
  • 20 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Óriási pénzért kelt el Kennedy naplója

Csaknem 720 ezer dollárért kelt el szerdán egy árverésen John F. Kennedy második világháború után vezetett naplója, amelyben Hitlerrel és az ENSZ-szel kapcsolatos feljegyzések is szerepelnek.

 

Kennedy-gyűjtő kaparintotta meg a naplót

 

A bostoni központú RR Aukciósházban szerdán megrendezett árverésen jóval a becsült ár, 200 ezer dollár fölött cserélt gazdát a későbbi amerikai elnök 61 oldalas naplója.

 

A dokumentum megszerzéséért heves licitharc alakult ki, végül egy J.F. Kennedy-gyűjtő, Joseph Alsop győzte le a helyszínen és telefonon licitáló vetélytársakat. A 71 éves gyűjtő elmondta, hogy a naplót személyes kollekciójában helyezi el.

 

A nagyrészt gépelt szöveget tartalmazó naplóban 12 kézírásos oldal is található. Kennedy 28 éves korában, 1945-ben vezette, amikor a Hearst-lapok újságírójaként a háború dúlta Európából tudósított.

 

Nagyon örülök, hogy sikerült megszereznem” – mondta el Alsop, aki 16 éves korában, a hatvanas években befolyásos újságíró nagybátyja házában találkozott Kennedyvel. Hozzátette, hogy szerinte a dokumentum nemcsak Kennedy emlékét idézi meg, hanem betekintést nyújt világnézetének formálódásába is.

 

A naplóban Kennedy egyebek mellett beszámol berlini tapasztalatairól, leírja, hogy látta Hitler bunkerét és azon töpreng, hogy Hitlert talán nem is ölték meg.

 

Forrás: MTI

Nyitókép: pinknews.co.uk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket