A vallási fanatizmus ellen emelte fel újfent a szavát Ferenc pápa, aki egyiptomi látogatása lezárásaként misét celebrált a légierő Kairó melletti stadionjában, közel 15 ezres tömeg előtt.

 

A pápa kétnapos útja a keresztény és a muzulmán vallás közötti párbeszéd jegyében zajlott. A katolikus egyházfő az al-Azhar Egyetemen mondott beszédében a terrorizmus és az erőszak elleni közös küzdelemre szólította fel a felekezeteket.

 

„Isten csak az olyan hitnek örvend, amelyet az életünk ihletett, azoknak, akik a fanatizmus hívei, nincs esélyük részesülni ebben a kegyben. A fanatizmus nem Istentől származik és nem tetszik Istennek” – mondta.

 

A katolikus egyházfő hangsúlyozta, a vallást nem szabad politikai célokra felhasználni, a demagóg populizmus nem segíti elő a béke és a biztonság megteremtését. A katolikus egyházfőt azegyiptomi miniszterelnök és magas rangú keresztény egyházi vezetők fogadták. A látogatás “A béke pápája a béke Egyiptomában” jelmondatot kapta.

 

 hirdetes_300x300  

A pápa részt vett egy nemzetközi békekonferencián is, amelyet a szunnita felekezet legtekintélyesebb intézménye, a kairói al-Azhar Egyetem szervezett.

 

Euronews
kép: CNN

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!