Andrej Babiš (ANO) pénzügyminiszter pénteken elkészítette azt a dokumentumot, mely a képviselők kérésének eleget téve magyarázatot ad vállalkozásának bizonyos körülményeire. Mint elmondta, bár véleménye szerint korábban már minden, állami kötvényvásárlásával és anyagi helyzetével kapcsolatban felmerült kétségre válaszolt, Bohuslav Sobotka kormányfőnek ez vélhetően nem lesz elég.

 

Sobotka jövő héten reagál, miután a dokumentumokat áttanulmányozza. Mindkét politikus hangsúlyozta, hogy nem céljuk a kormánykoalíció felbontása.

 

A jobboldali ellenzék már elégtelennek minősítette a dokumentumok tartalmát.

 

 hirdetes_810x300  

Babiš abban a ČTK szerint, melynek birtokába kerültek a dokumentumok, minden, az Agrofert vállalattal kapcsolatos pénzügyi mozgást jogszerűnek nevez. Az Agrofert idén februárig a pénzügyminiszter tulajdonában állt. Az ügy Az Agrofert által vásárolt állami kötvények kapcsán robbant ki. A vállalat korábban 1,5 milliárd cseh korona értékben vásárolt kötvényeket, melyek hozama adómentes. Babiš szerint az egész ügy politikailag motivált és a vele szembeni kampány része.

 

Sobotka csütörtökön kijelentette, hogy Babiš továbbra is rengeteg kérdéssel adós a nyilvánosság számára. Pénteken kölcsönösen azzal gyanúsították meg egymást, hogy a kormány rossz hírét keltik. Babiš kijelentette, hogy a kormányfő sorozatos támadásaival a kormány negatív megítélését erősíti. Sobotka szerint a kormány rossz megítéléséért a miniszterelnök-helyettes (Babiš) a felelős, mert képtelen tisztázni a vállalkozása körül felmerült kérdéseket.

 

A jelenlegi felmérések szerint az ANO párt hozzávetőlegesen kétszer olyan népszerű, mint a Sobotka vezette szociáldemokraták.

 

ČTK/Körkép.sk

 

Nyitókép: blesk.cz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!