Átlagosan 4,3 millió euróba kerül egy luxuslakás a közel 40 ezer lakosú Monacóban. A hercegség eddig sem az olcsóságáról volt híres, de az elmúlt évtizedben 180 százalékkal drágábbak lettek az ingatlanok, így ma már 41 400 eurót kell fizetni egy négyzetméterért.

 

Monacót mintha nem érintette volna a pénzügyi és gazdasági válság: az elmúlt tíz évben 180 százalékkal emelkedett a luxusingatlanok ára, így a városállam letaszította a trónról az eddig legdrágább városnak számító Hongkongot.

 

A hercegségben nem kevesebb mint 41 400 eurót kérnek egy luxuslakás négyzetméteréért, és egy átlagos lakás 4,3 millió euróba kerül a Bloomberg értesülései szerint. A luxuslakásokat leginkább külföldi milliomosok vásárolják, olaszok, britek, dél-afrikaiak, skandinávok és persze oroszok.

 

 hirdetes_400x285  

London idén leszorult a dobogóról, helyét Tokió vette át mintegy 30 ezer eurós négyzetméter-árakkal.A brit fővárosnak be kell érnie a negyedik hellyel, az utóbbi években ugyanis 70 százalékkal csökkentek az amúgy horribilis luxuslakásárak, amelyek most 17 ezer euró környékén állnak.

 

A tízes listán New York, Sanghaj, Párizs, Moszkva, Szingapúr következik, Dubaj a tizedik helyen áll, itt már „csak” ötezer eurót kérnek egy luxusingatlan négyzetméteréért.

 

Forrás: bloomberg.com

Nyitókép: The Telegraph

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!