Hillary Clinton kedden az amerikai elnökválasztáson elszenvedett vereségéről beszélt, és kijelentette, hogy győzött volna, ha az FBI igazgatója, James Comey és Oroszország nem avatkozik be a kampányba.

 

„Jó úton voltam afelé, hogy győzzek, amíg Jim Comey október 28-i levele és az orosz WikiLeaks nem keltett kétségeket azokban, akik hajlottak arra, hogy rám szavazzanak, de végül megijedtek. Ennek a beavatkozásnak a bizonyítéka, úgy gondolom, egyértelmű és meggyőző”

 

mondta Clinton, aki bár elismerte, hogy a fentieken kívül természetesen ő is felelős a kudarcért, de szerinte az oroszok és az FBI közbelépése nélkül győzött volna.

 

Hillary arra hívta fel a figyelmet, hogy 3 millió szavazattal többet kapott Donald Trumpnál a választásokon (csak az amerikai választási rendszer sajátosságai miatt mégis Trump került ki győztesen, erről bővebben itt olvashat).

 hirdetes_400x285  

 

A demokrata párt szervereit egy orosz hackercsoport törte fel, a demokrata politikusok által elkövetett sorozatos mulasztásoknak köszönhetően. A hackerek a megszerzett adatokat közzétették a WikiLeaks oldalán, többek között olyan e-maileket, amelyek arról tanúskodtak, hogy Hillary Clinton kampánya Soros Györgyöt és más jelentős támogató érdekeit szolgálja. A demokraták azzal védekeztek, hogy orosz befolyásolásról van szó, hiszen rajtuk keresztül a republikánusok levelezéséhez is hozzájutottak, azt mégsem tették közzé.

 

Clintonéknak ugyanakkor a nyilvánosságra került és végzetesnek bizonyult demokrata levelezések valóságtartalmát  sosem sikerült cáfolniuk. Az FBI igazgatója ott csatlakozik a történethez, hogy Domey kijelentette a sajtónak még a választás előtt, hogy a titkosszolgálatok nem találtak beavatkozásra utaló nyomokat.

 

Politico.eu, Körkép.sk

Nyitókép: Politico.eu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!