Június ötödikén újra utcára vonulnak a diákok. Pozsonyon kívül legalább egy másik városban is tüntetést szerveznek. Minderről David Straka és Karolína Farská, a rendezvény még középiskolás szervezői és két másik Komenský Egyetemre járó diák tájékoztattak,

 

A korrupcióellenes meneten kívül a diákok a hétvégén aláírásgyűjtésbe is kezdenek, melyen 100 ezer aláírást szeretnének összegyűjteni, hogy követeléseikkel a parlament is foglalkozzon.

Az április 18-i első korrupcióellenes menetre sajtóhírek szerint mintegy 10 ezer ember vett részt. A szervezők által megfogalmazott követeléseikre azonban a mai napig nem kaptak semmilyen érdemi választ. „Robert Kaliňák belügyminiszter, Tibor Gašpar országos rendőrfőnök és Dušan Kováčik speciális ügyész továbbra is posztján van,“ mondta Straka.

„Bebizonyosodott, amire számítottunk, hogy ez a kormány arrogáns a polgárokhoz és figyelmen kívül hagyja a követeléseiket,“

 

tette hozzá
Pozsonyon kívül legalább egy kelet-szlovákiai városban is várható felvonulás. Kassa vagy Eperjes jöhet szóba, de nem zárják ki, hogy Zsolna vagy Besztercebánya is csatlakozik hozzájuk.

 hirdetes_810x300  

 

Robert Kaliňák a közmédiának a szólásszabadság és a demokrácia bizonyítékának nevezte a fiatalok kezdeményezését, ugyanakkor szeretné kitölteni négy éves mandátumát. Robert Fico kormányfő továbbra bizalmáról biztosította Kaliňákot és az országos rendőrfőnököt, a speciális ügyész kérdése szerinte a parlamentre tartozik.

 

teraz.sk/Körkép.sk

 

További ajánlott írások:

 

Jön az újabb korrupcióellenes menet. A diákok petíciót szerveznek 100 ezer aláírással

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!