Robert Kaliňák belügyminiszter új hivatalt hozna létre a büntetések végrehajtására, mégpedig Közép-Szlovákiában. Elképzelései szerint a központ több száz alkalmazottat foglalkoztatna, elsősorban egészségi károsultakat.

 

A tárcavezető így szeretné kezelni a bírságoknál kialakult kaotikus helyzetet, ugyanis a büntetések magas száma és különböző típusa miatt nem túl hatékony azok feldolgozása a járási hivatalokban . A tervek alapján egy büntetőhivatal jönne létre, a részleteket azonban még részletesebben ki kell dolgozniuk.

 

Az új központban elsősorban azokkal a bírságokkal foglalkoznának majd, amelyek a belügyminisztériumhoz tartozó hivatalokba futnak be. Így például javulhatna a helyzet a közlekedésügyi tárcánál is, ugyanis a Nemzeti Autópálya Társasággal (NDS) közösen sok büntetést szabnak ki a matricák miatt, amelyeket a járási hivatalokban dolgoznak fel.

 

 hirdetes_400x285  

Érsek Árpád (Most-Híd) tárcavezető pozitívan értékelte az elképzelést, a folyamatok felgyorsulására számít:  „A bírságokat egy központból fogják irányítani, szerintem ez jó dolog” – tette hozzá.

 

SME 
kép: autobild.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!