Alena Bašistová parlamenti képviselő három év után távozik a #SIEŤ pártból, ezzel pedig Radoslav Procházka egykori mozgalma utolsó képviselőjét is elvesztette a törvényhozásban.

 

„Ez volt az első politikai pártom. Olyat éltem át, amely kevés politikusnak adatik meg ilyen rövid idő alatt. Gyors emelkedés, ugyanakkor a párt hirtelen összeomlása is megtörtént. Amikor bekerültem a parlamentbe hittem, hogy sok dolgot meg tudok változtatni, egy képviselői csoportként fogunk működni és több új szükséges törvénymódosítást is elkészítünk. Nem történt így.”

 

mondta Bašistová. Hozzátette, hogy egyáltalán nem érzi a párt támogatását. „Egyetlen egy, általam benyújtott módosító javaslat elkészítése során sem kaptam segítséget a párttól. Mások a politikai ambícióim és már nem azonosulok a párt irányultságával.” -tette hozzá.

 

A Most-Híd képviselői csoportjához korábban sok #SIEŤ-es is csatlakozott,  mégpedig Andrej Hrnčiar, Martin Fedor, Igor Janckulík, Eduard Adamčík és Cséfalvay Katalin.
Miroslav Beblavý, Katarína Macháčková, Simona Petrík és Zuzana Zimenová új párt alapítása mellett döntöttek, közösen az SaS-ból távozott Jozef Mihállal és az OĽaNO-NOVA klubból kilépett Viera Dubačová és Oto Žarnay  képviselőkkel.

 hirdetes_300x300  

 

Teraz.sk
kép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!