Kedvezően alakultak az iskolai beíratások - Körkép.sk
Károly, Karola
  • HUF: 390.44
  • USD: 1.09
  • -1 °C
  • 4 °C
Belföld

Kedvezően alakultak az iskolai beíratások

Habár egyenlőre még nincsenek hivatalos adatok az iskolai beiratkozásokról, Kiss Beáta, az MKP oktatási alelnöke bíztatónak látja a helyzetet.

 

Az SZMPSZ által közzétett beiratkozási adatok óvatos optimizmusra adnak okot. Jó jel, hogy emelkedik a beíratott jövendőbeli elsősök száma a tavalyi hasonló időszakhoz képest, noha a végleges létszámadatok csak szeptember 15-e után válnak ismertté.

 

Olvasható az MKP állásfoglalásában.

 

Kiss Beáta ugyanakkor kiemelt a szülők, pedagógusok és a különböző civil szervezetek szerepét, akik évről évre részt vállalnak a masszív beiratkozási kampány levezénylésében.

 

Ugyanakkor a részsikerek arra köteleznek mindenkit, akinek az oktatáshoz köze van, hogy még nagyobb felelősséggel dolgozzanak iskoláink érdekében.  Meg kell teremtenünk azokat a feltételeket, amelyek az egyre jobb, színvonalasabb oktatás letéteményesei. Nagyon fontos a folyamatos szakmai fejlődés az iskolák részéről, egyben az intézményes garanciák kialakítása az arra illetékesek részéről.

 

Kiss Beáta úgy véli, hogy a szeptemberi tanévkezdésig hátralévő időben tovább kell dolgozni azon, hogy az “emelkedő tendenciát meg tudjuk tartani, és elérjük, akár túl is lépjük az idei tanév elsőseinek számát”.

 

 

Körkép.sk/sajtóhír

Nyitókép: hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket