Hivatalosan is elkezdődött az Eurovíziós Dalfesztivál Kijevben. Vasárnap megtartották a megnyitót, ahol természetesen vörös szőnyeg várta mind a 42 ország fellépőjét. Az ukrán fővárosban van már a rajongók többsége is, holnap ugyanis az első elődöntővel elrajtol a dalverseny.

 

A megnyitó ceremónián a magyar csapat is ott volt. Pápai Jocival az újságírók interjúkat, a rajongók pedig közös fotókat készítettek. Az énekes azt mondta: nem sok ideje marad a pihenésre, mert szerdán lesz a főpróba, egy nappal később pedig az élő műsor.

 

A versenynek a 14 000 férőhelyes kijevi Nemzetközi Kiállítási Központ ad otthont. A dalfesztivál hivatalos mottója Celebrate Diversity (Ünnepeljük a sokszínűséget). A szervezők hónapok óta azon dolgoznak, hogy az élő adásokban minden rendben menjen.

 

 hirdetes_810x300  

“Minden kész van. Több mint egy hete próbálunk az énekesekkel. Itt vannak a delegációk és a műsor házigazdái is. Minden rendszert leteszteltünk együtt. Bízom benne, hogy minden tökéletes lesz” – mondta Jon Ola Sand,  a szervező bizottság elnöke.

 

A magyar versenyző május 11-én, csütörtökön, a második elődöntőben lép színpadra. Május 13-án, szombaton pedig szintén 20:30-tól jelentkezik az Eurovízió döntője, remélhetőleg Pápai Jocival a versenyzők között.

 

A nézők telefonon, SMS-ben vagy mobilapplikáción keresztül szavazhatnak. A szabályok szerint saját országa dalára azonban senki nem voksolhat. A magyar dalra a határon túlról viszont lehet szavazatokat küldeni. Az elődöntőket és a finálét a Dunán élőben lehet majd nézni.

 

Forrás: hirado.hu/petofilive.hu

Nyitókép: eurovision.tv

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!