Óva intik az UniCredit Bank ügyfeleit, ugyanis személye információkat követelő csalók áldozataivá válhatnak.

 

A csalók ezúttal az UniCredit Bank ügyfeleit szemelték ki áldozatuknak. A hamis e-mail úgy néz ki, mintha egy csalást szeretne megakadályozni. A valóságban azonban a bankkártya adatait kéri – figyelmezteti az ügyfeleket a FinančnáHitparáda.sk portál.

 

Az eredeti e-mail angol nyelven íródott, amelyben arra hívják fel az ügyfél figyelmét, hogy a bank három helyen bejelentkezést észlelt a bankszámlára, ezért blokkolták. A számla feloldásáért az ügyfélnek egy megadott weboldalt kell felkeresnie.

 

 hirdetes_810x300  

Így néz ki a terjedő hamis e-mail:

 

 

A FinančnáHitparáda.sk portál egyik munkatársa, Martin Švidroň szerint ez egy csalási technika, melynek célja az ügyfelek adatainak megszerzése.

 

Lényegében egy egyszerű dologról van szó: szétküldik az e-maileket és várnak, hogy melyik ügyfél lesz az, aki elhiszi el a levél tartalmát. Ezek az üzenetek úgy néznek ki, mint a bankok vagy más intézmények hivatalos kérvényei” – magyarázza Švidroň, majd hozzáteszi, hogy a bankok az ügyfeleiktől ilyen módon sosem kérnek személyes adatokat.

 

Hogyan tegyük helyre az esetleges károkat?

 

Mit tegyünk akkor, ha megadtuk az adatainkat a hamis oldalon? Először is mindenképpen lépjünk kapcsolatba a bankkal, például a call centeren keresztül. A második lépés attól függ, hogy milyen adatokat adtunk meg a csalóknak. Amennyiben az internet bankinghez szükséges adatokat, akkor jelentkezzünk be, és változtassuk meg a jelszavunkat. Ha a bankkártyánkról adtunk meg adatokat, akkor minél előbb blokkoltassuk le a kártyánkat.

 

Forrás: aktuality.sk

Fotó: Shutterstock

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!