A banki szolgáltatások központjában, Zürichben a taxit, a két személyre szóló vacsorát, az alkoholmentes italt, két mozijegyet és pár pohár sört tartalmazó számla mintegy 180 euróra rúg.

 

Május a szerelem hónapja, és a szerelemmel kapcsolatban ugyan nem illő a pénzről beszélni, de tény, hogy a randi is pénzbe kerül.

 

A legújabb tanulmány szerint ebben a tekintetben a svájci Zürich számít a legdrágább városnak. A bulizás és a cigaretta szerelmeseinek azonban a norvégiai fővárosban, Oslóban vagy az ausztráliai Melborune-ben kell a legjobban vigyázniuk a pénzükre.

 

 hirdetes_400x285  

A 180 eurós svájci számla a 47 értékelt helység közül a legmagasabbnak bizonyult. Sőt, a 180 eurós zürichi számla 147 százalékkal bizonyult magasabbnak a New York-i számlától, amely a ranglétra hetedik helyét foglalta el.

 

Jim Reid a Deutsche Bankból ezért azt tanácsolja Zürich lakosinak, hogy jól válasszák meg azt a helyet, ahová először randevúra hívják a kiválasztott hölgyet. A felmérést azért készítették, hogy megtudják, a valutaárfolyamok miként korrigálják az árkülönbözeteket az egyes országokban.

 

Csehország olcsó

 

A rangsorban a szerelem városa, Párizs „csupán” a 17. helyet tudhatja magáénak. A randit pedig legolcsóbban az ázsiai Kuala Lumpurban, Jakartában és Manilában úszhatjuk meg.

 

Ami a bulizás szerelmeseit illeti, ott a rangsor kicsit másképpen alakult. Két csomag cigaretta és öt sör a norvégiai Oslóban és Melbourne-ben a legdrágább. Összesen mintegy 70 euróba került. Ez 119 százalékkal több, mint ugyanaz az adag a New York-i Manhattenben. Az új-zélandi Auckland pedig a ranglétra harmadik helyét szerezte meg.

 

A ranglista másik végében helyezkedik el Csehország és Dél-Afrika. A két csomag cigarettát és az öt sört tartalmazó számla durván a New York-i számla értékének csupán a 23 százalékát tette ki.

 

Forrás és nyitókép: aktuality.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!