Lezuhant egy rendőrségi helikopter – adta hírül a Szlovák Rendőrség hivatalos facebook-oldalán.

 

Frissítve: 17:47

 

Délután három óra körül kapta a hírt a rendőrség sajtóirodája, hogy egy Bell 429 típusú rendőrségi helikopter gyakorlatozás közben lezuhant az eperjesi katonai repülőtéren. A rendőrség közlése szerint a gép 100 méteres magasságból, spirálisan zuhant le, a fedélzetén lévő négyfős személyzet súlyos sérüléseket szenvedett, és a helyszínen újra kellett éleszteni őket.

 

 hirdetes_300x300  

A rendőrség megerősítette, hogy a fedélzeten két pilóta és két tűzoltó tartózkodott. Közülük mindkét tűzoltó életét vesztette, a két rendőrségi pilóta állapota is súlyos. Az egyik tűzoltó még a helyszínen elhunyt, társát elszállították a kassai kórházba, de nem tudták megmenteni az életét.

 

A lezuhant helikoptert 2015-ben vásárolta a Belügyminisztérium. Egyébként kilenc darab, ugyanilyen típusú gépeket rendelt meg Amerikából a védelmi minisztérium is 150 millió dollár értékben.

 

A rendelkezésre álló információk szerint a tavaly szeptemberben, mentés során lezuhant helikopter is a mostanihoz hasonlóan Bell típusú volt.

 

Tirolban is lezuhant egy német helikopter

 

Az osztrák média helyi rendőrségi hírforrásra hivatkozva egy szintén Bell típusú helikopter lezuhanásáról számolt ma be. A szerencsétlenségben a német gép fedélzetén tartózkodó két személy életét vesztette.

 

 

Körkép.sk

Nyitókép: PZ SR

 

 

Lezuhant egy mentőhelikopter a Besztercebánya melletti hegyekben (Frissítve)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!