Az Open Day 2017 címet viselő brüsszeli nyitott napok keretében május 7-én, szombaton többek között Pozsony régió is bemutatkozott. Az eseményre több mint háromezer ember érkezett a világ különböző tájairól.

 

„Pozsony megye minden jelentős európai rendezvényen részt vesz. Idén is ott voltunk Európa fővárosában, vagyis Brüsszelben, és a látogatóknak megmutattuk Pozsony megye legjavát. Így mindenki megkóstolhatta a hagyományos pozsonyi kiflit és megízlelhette a Kis-Kárpátok borvidékének gyümölcsét”

 

összegezte a megye brüsszeli szereplését Pavol Frešo megyeelnök.

 

Pozsony megye egyedüli szlovákiai régióként képviselte Szlovákiát a rendezvényen. A Régiók Tanácsában 24 régió mutatta meg magát, ahol a legnagyobb képviselettel Horvátország rendelkezett. Ebben a tanácsban Pozsony megye helyet kapott, már 2002-től működik képviselete Európa fővárosában.

hirdetes_starlux810x300

 

Az Open Day 2017 az Európa Napok keretében került megrendezésre, amelyet minden évben május 9-én tartanak – a második világháború európai lezárulásának évfordulóján.

 

A nyitott napok alkalmával a szervezők megnyitják az olyan európai intézmények kapuit is az érdeklődők előtt, mint az Európai Bizottság, az Európai Tanács vagy az Európai Gazdasági Bizottság székhelyét. A nyitott napok nem egy, hanem három városban zajlanak egyszerre, Brüsszelen kívül Strasbourgban és Luxembourgban is programok várták a közönséget.

 

Körképs.k, BSK

Nyitókép: BSK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!