Nyitra megyében ma fokozott rendőri jelenlétre kell számítani. A Komáromi, Érsekújvári, Lévai, Vágsellyei, Nagytapolcsányi és Nyitrai járásokban a rendőrök a forgalom folyamatossága és biztonsága érdekében nagyszabású közúti ellenőrzési akciót tartanak.

 

A rendőrök ezúttal azokra a szabálysértésekre figyelnek majd különösen oda, amelyek a közlekedési statisztikák szerint a legtöbb balesetért felelősek: gyorshajtás, a sofőr alapvető kötelességeinek megszegése, szabálytalan előzés, előnyadás elmulasztás kereszteződéseknél.

 

A rendőrség az objektív felelősség elve alapján jár majd el, vagyis a szabálysértő sofőröket nem feltétlenül állítják meg és bírságolják meg a helyszínen, az esetleges pénzbüntetéseket postai úton is kézbesíthetik az autó tulajdonosának.

 

 hirdetes_400x285  

A rendőrség arra figyelmezteti az autóval közlekedőket, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat, fokozottan figyeljenek oda a vezetésre, különös óvatossággal járjanak el a gyalogossokkal és a kerékpárosokkal szemben, mivel az elmúlt időszakban több olyan, nem egyszer halálos kimenetelű baleset történt, amelynek gyalogosok vagy kerékpárosok voltak az áldozatai.

 

A főváros sem ússza meg

 

Hasonlóan fokozott ellenőrzésekre számíthatunk Pozsonyban is, ahol a rendőrség szintén az objektív felelősségvállalás jegyében bírságolhat. A kerületi rendőrkapitányság nyilatkozata szerint az esetleges szabálysértéseket „dokumentálni” fogják.

 

Teraz.sk

Nyitókép: sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!