Hétfőn Los Angelesben is elindult a NOlympics LA névre keresztelt mozgalom, melynek célja, hogy az amerikai város vonja vissza pályázatát a 2024-es olimpia megrendezésére – írja a The Nation című lap. A kampányt lehet, hogy már későn kezdték, hiszen szeptember közepén dönt a NOB kongresszusa, viszont az árulkodó, hogy Boston, Hamburg, Róma és Budapest után egy újabb városban „lázadtak fel” a lakosok az olimpiarendezés ellen.

 

A magyar főváros februári visszalépése után már csak Los Angeles és Párizs maradt versenyben a 2024-es nyári olimpia megrendezéséért, most azonban úgy tűnik, hogy az amerikai városban sem mindenki ért egyet a pályázattal. Jonny Coleman, a NOlympics LA mozgalom szervezője a The Nation kérdésére elmondta: ellenzik a város olimpiarendezési céljait, ugyanis szerintük a pályázati folyamat alapvetően antidemokrtikus, és nem veszi figyelembe a rendező város polgárainak érdekeit, helyette a gazdagoknak kedvez, akik az olimpián még jobban meggazdagodnak.

 

A mozgalom a következő hónapok kampányában éppen arra akar koncentrálni, hogy az átlagos Los Angeles-iek számára a negatív következményeket hangsúlyozzák. A mozgalom elindítói szerint az amerikai nagyvárosnak sokkal fontosabb társadalmi problémái vannak, melyeket meg kellene oldani, például Los Angelesben az egyik legmagasabb a hajléktalanság az egész országban.

Az olimpiaellenes mozgalom indulásának ideje nem véletlen, a NOB szakértő bizottsága ugyanis éppen szerdán érkezik meg Los Angelesbe hivatalos látogatásra. Ezt követően Párizsba utazik a bizottság, hogy ott is felmérje, mennyire vannak felkészülve az olimpia megrendezésére.

 hirdetes_810x300  

 

Portfolio.hu
kép: azureedge.net

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!