Roman Brecely lemondott a #Sieť (Háló) párt elnöki tisztségéről. Az elnökség szerdai ülésén kijelentette, a jövőben inkább szakmai tevékenységének kíván több időt szentelni, így nem óhajt továbbra is a párt élén maradni. Egyúttal kérte, töröljék a tagok sorából is.

 

Az elnökség a párt vezetésével átmenetileg Marek Čepkot, a párt titkárát bízta meg, aki tisztséget a #Sieť legközelebbi országos közgyűléséig látja majd el.

 

Čepko megköszönte Brecelynek közlekedési miniszterként, illetőleg a párt élén kifejtett munkáját, további tevékenységéhez pedig sok sikert kívánt.

 

 hirdetes_810x300  

A #Sieť a 2016-os parlamenti választások után indult bomlásnak, amikor a választási eredményeknek köszönhetően – a szavazatok 5,6 százalékát sikerült megszerezniük – bejutott a parlamentbe, majd ezt követően koalícióra lépett az Smerrel, az SNS-szel és a Most-Híddal.

 

A kormányra lépés a párton belül nyugtalanságot váltott ki, sőt,  a tagok az akkori elnökkel, Radoslav Procházkával is elégedetlenek voltak. A történet végül a képviselők távozásával végződött, ami a pártot teljesen meggyengítette, s tulajdonképpen azonnal el is tűnt a parlamentből. Képviselőinek egy része a Most-Hídhoz csatlakozott. Ezt követően az addigi négyes koalíció a Smer-SD, az SNS és a Most-Híd hármas koalíciójává alakult.

 

Forrás és nyitókép: teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!