Friss hírek

A NATO keleti szárnyának részévé tennék Ukrajnát

Ukrajnát fokozatosan részévé tennék a NATO keleti szárnyának – jelentette ki Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter az 1+1 nevű ukrán televíziónak nyilatkozva.

 

„Ukrajnának a transzatlanti közösség tagja kell, hogy legyen, ami azt jelenti, hogy fokozatosan a NATO keleti szárnyának részévé kell válnia”

 

mondta Klimkin. Ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy amilyen módon osztották fel egymás közt a baráti országok védelmét a balti térségben, úgy kellene eljárni Ukrajna esetében is.

 

Klimkin azt is elmondta, hogy az USA-val folytatott tárgyalásán felmerült több alternatíva is Donbas és a kelet-ukrajnai régió jövőjével kapcsolatban, ám ezeket addig nem hozzák nyilvánosságra, míg nem egyeztettek az érintett felekkel.

 

Klimkin nemrégiben Donald Trump amerikai elnökkel találkozott Washingtonban, látogatásának legfontosabb politikai üzenetét abban látta, hogy az USA „valóban akarja”, hogy Ukrajna részt vegyen „az Oroszországra kifejtett nyomásgyakorlásban”.

 

Teraz.sk

Nyitókép: HNonline.sk/A képen Rex Tillerson amerikai külügyminiszter (balra), Jens Stoltenberg NATO-főtitkár (középen) és Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter (jobbra)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket

Megosztás