Ukrajnát fokozatosan részévé tennék a NATO keleti szárnyának – jelentette ki Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter az 1+1 nevű ukrán televíziónak nyilatkozva.

 

„Ukrajnának a transzatlanti közösség tagja kell, hogy legyen, ami azt jelenti, hogy fokozatosan a NATO keleti szárnyának részévé kell válnia”

 

mondta Klimkin. Ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy amilyen módon osztották fel egymás közt a baráti országok védelmét a balti térségben, úgy kellene eljárni Ukrajna esetében is.

 

Klimkin azt is elmondta, hogy az USA-val folytatott tárgyalásán felmerült több alternatíva is Donbas és a kelet-ukrajnai régió jövőjével kapcsolatban, ám ezeket addig nem hozzák nyilvánosságra, míg nem egyeztettek az érintett felekkel.

 hirdetes_300x300  

 

Klimkin nemrégiben Donald Trump amerikai elnökkel találkozott Washingtonban, látogatásának legfontosabb politikai üzenetét abban látta, hogy az USA „valóban akarja”, hogy Ukrajna részt vegyen „az Oroszországra kifejtett nyomásgyakorlásban”.

 

Teraz.sk

Nyitókép: HNonline.sk/A képen Rex Tillerson amerikai külügyminiszter (balra), Jens Stoltenberg NATO-főtitkár (középen) és Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter (jobbra)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!