Minden jel szerint folytatódik az Európa sorsát eddig is meghatározó német-francia együttműködés, sőt, a jelek szerint az új francia elnök beiktatásával elmélyülhetnek a két ország kapcsolatai.

 

Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron megválasztott francia elnök ma közösen jelentették be Berlinben, hogy új impulzusokkal akarják feléleszteni az Európai Uniót.

 

A francia elnök egy nappal azután látogatott el a német fővárosba, hogy hivatalosan is átvette az elnökséget Francois Hollande leköszönő államfőtől.

 

 hirdetes_300x300  

Macron és Merkel közös, német-francia „menetrendről” beszélt az Európai Unió és az euróövezet továbbfejlesztését illetően.

 

Angela Merkel a francia államfővel közösen tartott sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a menetrend az uniós integráció elmélyítését és az euróövezet megerősítését, válságtűrő képességének növelését célozza.

 

Emmanuel Macron hangsúlyozta, hogy „újra meg kell alapítani” az Európai Uniót és az euróövezetet.

 

Mindketten kijelentették, hogy Németország, illetve Franciaország részéről akár az Európai Unió működéséről szóló Lisszaboni Szerződés módosítása is szóba kerülhet.

 

MTI, Körkép.sk

Nyitókép: framtidinord.no

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!