A személyi adatok védelmét ellátó független francia hivatal 150 ezer eurós büntetést rótt ki a Facebookra, mert törvényt sértett a francia felhasználók adatainak gyűjtése során.

 

A Facebooknak azért kell büntetést fizetnie, mert a tavalyi, formális figyelmeztetés ellenére sem hagyott fel az tiltott adatgyűjtéssel. A felhasználók erről ráadásul nem is tudtak. A felügyelet azt nehezményezi, hogy a közösségi oldal adatokat gyűjt a felhasználók politikai, vallási, szexuális szokásairól és tevékenységeikről, ráadásul anélkül, hogy erről tájékoztatna.

 

Facebook: értünk teszik

 

 hirdetes_400x285  

A Facebook  reagálásában úgy fogalmazott, hogy az elmúlt években több lépést is tettek annak érdekében, hogy a magánélet megsértésével kapcsolatos félelmeket eloszlassák. Egyúttal „szeretnék megértetni az emberekkel, hogy az információk felhasználásának célja, hogy a Facebook még jobb legyen.” Arra vonatkozóan nem nyilatkoztak, hogy kifizetik-e a büntetést, mellyel nem értenek egyet.

 

A Facebookkal kapcsolatos szerdai hír az is, hogy nem működnek rendeltetésszerűen a Facebookon a rajongói/szervezeti oldalak. A hiba sokaknak főleg látványos és bosszantó, de vannak cégek, ahol praktikus gondot is okozhat.

 

Szerda reggeltől akadozik

 

A hvg cikke szerint szerda reggel óta szembesültek azzal a Facebook-oldalak üzemeltetői, hogy nem – illetve nem mindig – látják a bejegyzéseket az általuk kezelt rajongói oldalakon. (A személyes profilok rendben működnek.) Sőt, az oldalakon közzétett bejegyzések az üzenőfalon sem tűnnek fel.

 

A hiba érdekessége, hogy minden más Facebook-oldal jól működik, a fent leírt jelenséggel csak az oldalak kezelői találkoznak, és kizárólag az általuk kezelt oldalakkal kapcsolatban. Az oldalakra kitett bejegyzések tehát mindenki más (minden követőt) rendben elérnek.

 

A hiba ráadásul csak asztali számítógépeken jelentkezik, mobilos verzióban minden rendben működiks

 

webnovny.sk/hvg.hu/Körkép.sk

 

Nyitókép: webnoviny.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!