Örülhetnek a gyomorkeserűk és röviditalok szerelmesei, a britek legújabb kutatása azt bizonyítja, hogy az alkohol legalább olyan hatásos fájdalomcsillapító, mint a paracetamol.

 

A paracetamol, mint hatóanyag nálunk többek között a Paralen, Coldrex é Panadol fájdalomcsillapítókban található meg.

 

A Greenwich Egyetem kutatói krónikus fájdalmakkal küzdő embereket vontak be a vizsgálatokba, amelyek során kiderült, hogy a vér alkoholszintjének 0,08 százalékra történő emelésével a beteg fájdalomküszöbe is megemelhető.

 

 hirdetes_810x300  

„A vizsgálatok eredményei arra utalnak, hogy az alkohol hatásos fájdalomcsillapító, ami jelentősen képes csökkenteni a fájdalomérzetet, ami felveti a krónikus fájdalommal élő betegek alkohollal történő kezelésének lehetőségét a lehetséges egészségre gyakorolt negatív hatások ellenére is”

 

összegezték a kutatók.

 

Az azonban nem világos, hogy azért csökkenti a fájdalom érzetét, mert csökkenti a szorongást, vagy mert megbolondítja az agy receptorait. Az orvosok ugyanakkor arra hívják fel a figyelmet, hogy a kutatás eredményét fenntartásokkal kell fogadni, mert az

 

nem azt jelzi, hogy az alkoholfogyasztás megoldaná a krónikus fájdalmat érzők problémáit, csupán azt, hogy a gyógyszeriparnak el kezdeni olyan gyógyszerekkel kísérletezni, amelyek az alkohol hatását utánozzák – jelentsen ez bármit.

 

Hosszútávon ugyanis az alkoholfogyasztás megöli az emberi szervezetet. Ezt a hatást kell kiküszöbölni, hogy valóban hasznos legyen a mostani felfedezés.

 

eTrend.sk

nyitókép: eTrend.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!