A kormány eltökélt célja, hogy 6 százalékra csökkenjen a munkanélküliség Szlovákiában. Robert Fico kormányfő mai sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy ha sikerül a 7 százalékos küszöb alá kerülni, az történelmileg a legalacsonyabb szintet fogja jelentenim A kormánykoalíció már ősszel elkezdené a bejelentett szociális csomag törvényeinek előkészítését.

 

„Stratégiai célunk, hogy minél hamarabb elérjük a 6 százalékos számmal kezdődő munkanélküliségi rátát. Már közeledünk ahhoz, hogy ha valaki dolgozni szeretne, akkor talál is munkát”

 

-jelentette ki a kormányfő, hozzátéve, hogy a szezonális munkák, új beruházások és a gazdasági növekedés is segíthet elérni a célt. A ma közzétett adatok alapján a munkanélküliségi ráta 7,74 százalékosra csökkent. Fico szerint legutóbb ilyen mutatóval 2008-ban rendelkezett az ország, akkor 7,36 százalék volt a munkanélküliek aránya.

 

A miniszterelnök úgy látja, hogy a munkanélküliség csökkenése részben a kormány intézkedéseinek köszönhető, melyek érintik a hosszú idő óta állástalanokat és munkakereső fiatalokat is. A legnagyobb problémát azonban továbbra is a szakképzett munkaerő hiánya jelenti.

 hirdetes_810x300  

 

 

Teraz.sk
kép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!