George R.R. Martin, minden idők talán legsikeresebb tévésorozatának – és a sorozat hátterét alkotó regényfolyamnak – az alkotója bejelentette, hogy összesen öt spin-off sorozaton dolgozik együtt az HBO tévécsatornával, és ezek mindegyike előzményszéria lesz. Négy spin-off tervét már május elején megerősítette a csatorna.

 

Mindez nagy megkönnyebbülés azoknak a rajongóknak, akik korábban szomorúan értesültek róla: a legendás sorozat hamarosan véget ér. A két producer, David Benioff és D.B. Weiss, akik Martin regényét filmre adaptálták, és különleges képi világát megalkották, a tavalyi hatodik évad sikere után leszögezték, hogy nem akarják minden áron, a történet túlhúzásával képernyőn tartani a sorozatot.

https://www.youtube.com/watch?v=JxWfvtnHtS0

Azt is tudni lehetett egy ideje, hogy már csak két évadot terveznek, és azok is rövidebbek lesznek az előzőeknél. Az idei, hetedik évad hét epizódból fog állni, a nyolcadik pedig csak hat részből – és utána vége, Westeros eltűnik a ködös félhomályban. A hetedik évadot az HBO nemsokára, július 16-án kezdi sugározni, úgyhogy nyáron a fél világot megint eluralja a már szokásos Trónok harca-láz.

 

 hirdetes_300x300  

Egy 25 millió ember által nézett sorozat nemcsak popkulturális alkotás, hanem elképesztően nagy biznisz is, ezért meglepő lett volna, ha az HBO ilyen egyszerűen elengedi legsikeresebb termékét. Ezért találták ki, hogy a Trónok harca univerzumában játszódó előzménysorozatokat indítanak, és a tervhez Martint is megnyerték, aki láthatóan arra törekszik, J.R.R. Tolkien és George Lucas nyomán komplex mesterséges világot teremtő mesterként vonuljon be a pantheonba. Habár a regények rajongói azt várnák tőle, hogy újabb képernyős projektek helyett inkább fejezze be a könyvsorozat régóta ígérgetett hatodik kötetét.

 

Heti Válasz
kép: technobuffalo.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!