Szalai Ádám együttese, a Hoffenheim gól nélküli döntetlent játszott hazai pályán az Augsburggal a német labdarúgó-bajnokság zárófordulójában, így – mivel a rivális Borussia Dortmund győzött – a Bajnokok Ligája selejtezőjében indulhat a következő idényben.

 

A magyar válogatott csatár végigjátszotta a mérkőzést.  Gulácsi Péter szintén végigvédte a már biztos második Leipzig kapuját a Frankfurt otthonában játszott, 2-2-es döntetlennel zárult meccsen. A lipcseiek a BL főtábláján szerepelnek szeptembertől.

 

kép: eredmenyek.com

 

 

 hirdetes_810x300  

Dárdai Pál vezetőedző csapata, a Hertha BSC nem tudta kiharcolni a csoportkörös részvételt az Európa Ligában, mivel otthon négygólos vereséget szenvedett a Bayer Leverkusentől. A fővárosi gárda így selejtezőre kényszerül az EL-ben.

 

Gólzáporos volt Dárdaiék utolsó mérkőzése. kép: Facebook

 

Az Európa Ligában adott esetben még a hetedik Freiburg is indulhat, ha az egy hét múlva sorra kerülő kupadöntőben a Dortmund legyőzi a Frankfurtot. Ebben az esetben viszont a Hertha megúszná a selejtezőt, és a Freiburg kényszerülne kvalifikációra.

 

kép: Facebook

 

A kiesés elkerüléséért vívott rangadón a Hamburg legyőzte a Wolfsburgot, így utóbbinak kell osztályozót játszania a bennmaradásért. A címét megvédő Bayern München magabiztos hazai sikerrel zárta a bajnoki idényt. A találkozón profi pályafutása utolsó mérkőzését játszotta Philipp Lahm, Xabi Alonso és Tom Starke. Őket el is búcsúztatták a kezdő sípszó előtt.

 

MTI , 24.hu
borítókép: nso.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!