Durva rendőri beavatkozásról tettek közzé egy videót az interneten. Zboró községben (Zborov, Bártfai járás) romák közti csetepaté miatt hívták ki a rendőröket, a felvétel tanúsága szerint azonban a történet végül egész más irányt vett.

 

A videón jól látszik, hogy a rendőrök többeket a földre löknek, először csak ütésre emelik a kezüket, hogy így zavarják szét a romákat, később aztán oda is suhintanak a viperákkal. A képsorokból azt nem lehet kivenni, hogy a romák közül valaki ellenkezett vagy esetleg rátámadott volna a rendőrökre, akik a beavatkozás során többeket a földre taszítottak.

 

A videót az Romajogok Európai Központja (ERRC) tette közzé, állítólag a közzétevőt a rendőrségtől még az incidens napján felkeresték és felszólították, hogy törölje a felvételt, ez végül mégsem történt meg.

 

 hirdetes_810x300  

Az ERRC a következőképp értelmezte a videó tartalmát:

 

„Az első rendőrjárőr délután 17 és 18 óra között érkezett. Némi idő elteltével további hat rendőr érkezett, négy egyenruhában, kettő civilruhában. Egy fiatal fiú megsérült a rendőri beavatkozás során, egy 40 éves férfit a földre taszítottak annak ellenére, hogy a rendőröket figyelmeztették az illető szívbetegségére. Egy idősebb nő, akit szintén látni a felvételen, ahogy a földre lökik, szintén egészségügyi gondokkal küzd”

 

Tibor Gašpar országos rendőr-főkapitány szerint az ilyen videók elég egyoldalúan mutatják be a helyzetet, de kezdeményezte az ügy kivizsgálását.

 

 

HNonline.sk

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!