Orbán Viktor magyar kormányfő a magyarországi családtámogatás egyes elemeit kiterjesztené a külhoni magyarokra is. Erről a Családok Budapesti Világtalálkozója alkalmából szervezett Család és demográfia – Legyenek újra erősek a családok! című rendezvényen beszélt.

 

Miközben Szlovákiában a családtámogatási rendszer további fejlesztése kimerült az anyasági és szülői támogatás kismértékű emelésében (illetve van ígéret az adókedvezmény növelésére is), Magyarország olyan intézkedéscsomagot fogad el, amellyel a magyar kormány szeretné elérni, hogy 2030-ra 2,1-re növekedjen a születési ráta – vagyis átlagban 2,1 gyermek jusson egy anyára.

 

A csomag többek között tartalmazza, hogy a gyermekvállalást ösztönző program részeként a diákhitel-tartozással rendelkező fiatal nőknek két gyermek esetén a tartozás 50 százalékát, három vagy több gyermek esetén a teljes adósságot elengedik. Továbbá a jelzáloghitellel rendelkező családok a harmadik és további gyermekek esetén egy-egy millió forintot leírhatnak a tartozásukból, azt az állam át fogja tőlük vállalni.

 

 hirdetes_400x285  

A magyar kormányfő úgy fogalmazott, a külföldön tartózkodó vagy ott élő magyarok előtt is „óvatosan” megnyitják a családtámogatási rendszert, jövőre már ők is kaphatnak a gyermek születése után anyasági támogatást, és az egész Kárpát-medencében jegyezhetnek babakötvényt is.

 

Hirado.hu

Nyitókép: portfolio.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!