A dunaszerdahelyi birkózóklub hazai pályán megnyerte a csapatversenyt a hétvégén lebonyolított nemzetközi szabadfogású birkózó-kupán. De nemcsak a csapatok versenyében diadalmaskodtak, hanem 13 érmet is szereztek az egyes kategóriákban lebonyolított küzdelmekben.

 

7 ország 159 birkózója

 

A Csallóközi Kupa hatodik évfolyamát a dunaszerdahelyi sportcsarnokban rendezték meg, amelyen a hazai és külföldi klubok öt kategóriában indították szabadfogású birkózóikat, összesen 159-et. A hét ország, Szlovákia, Magyarország, Csehország, Ausztria, Románia, Horvátország és Lengyelország birkózóklubjainak részvételével megrendezett Csallóközi Kupán először vettek részt a lengyel birkózók.

 

 hirdetes_300x300  

 

A diák, serdülő, kadet, junior és az U-23-as kategóriák közül az 1971-től működő Dunaszerdahelyi Birkózóklub versenyzői a legjobban a juniorok kategóriájában szerepeltek, ahol Hakszer Balázs /62 kg/ súlycsoportjában a legjobbnak bizonyult. Hasonló eredménnyel dicsekedhet a nők U-23-as versenyében induló Juhász Mária /60 kg/, aki súlycsoportjában szintén az első helyen végzett.

 

A csapatversenyben győztes Dunaszerdahelyi Birkózóklub csapata mögött a második helyen Magyarország kadet válogatottja végzett, a harmadik helyet pedig a pozsonyi Dunajplavba szerezte meg. A sort a vítkovicei TJ Sokol és a lengyel kadet válogatott zárta.

 

Dunaszerdahely október végén újra érdekes birkózóversenynek ad otthont: ekkor rendezik meg a diák-liga harmadik fordulóját, amelyben a dunaszerdahelyi csapat jól szerepelve a második helyen áll. A Dunaszerdahelyi Birkózóklub idei versenynaptárból kiderül az is, hogy közvetlenül e verseny előtt a dunaszerdahelyi klub tagjai Budapesten részt vesznek II. Kárpát-medencei Kupa versenyein.

 

 

A Csallóközi Kupán diákoknál 37 kg-ban Kovács Ferenc Dániel, 44 kg-ban Bazsó Marek a serdülők között 47 kg-ban Gaál András, 52 kg-ban Darvas Patrik a juniorok között Hakszer Balázs és az U-23 korosztályban 60 kg-ban Juhász Mária állhattak fel a dobogó legfelsőbb fokára.

 

A dunaszerdahelyiek érmesei:

 

diák
37 kg Kovács Ferenc Dániel 1. hely
44 kg Bazsó Marek 1.  hely

 

 

serdülő
47 kg Gaál András 1. hely, Szakács Dominik 3. hely
53 kg Darvas Patrik 1. hely
59 kg Nagy Nico Kristóf 3. hely

 

kadet:

46 kg Csörgő Tamás 3. hely
50 kg Csörgő László 3. hely
63 kg Gányovics Balázs 3. hely

 

junior:
60 kg Hakszer Balázs 1. hely
74 kg Bürsöly Gergely 2. hely

 

kadet lányok:
52 kg Csepi Viktóoria 3. hely
60 kg Juhász Mária 1. hely

 

Csapatverseny:

 

1. Birkózó klub Dunaszerdahely 81 pont
2. Magyar válogatott 56 pont
3. Dunajplavba Bratislava 42 pont
4. Sokol Vítkovice 40 pont
5. Lengyel válogatott 39 pont
6. Román válogatott 39 pont

 

Körkép.sk/Dunaszerdahelyi birkózó klub (Hakszer Roland), sajtóhír

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!