A Progresszív Szlovákia (Progresívne Slovensko) mozgalom aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy politikai mozgalommá alakulhasson. Michal Truban aktivista szerint az aláírásgyűjtést nem politikai párt, hanem egy politikai mozgalom alapítása érdekében kezdték el.

 

A Progresszív Szlovákia Turban elmondása szerint olyan mozgalommá szeretne alakulni, amely jobbá teheti az országot. Azt szeretnék elérni, hogy Szlovákia egy modern, nyitott és szolidáris ország legyen, amire büszkék lehetnek az emberek és reményt ad.

 

A mozgalom előkészítő bizottságában helyet foglal Ivan Štefunko civil aktivista és üzletember, Irena Bihariová, az extrémizmus ellen küzdő jogász, valamint Michal Truban vállalkozó, korrupcióellenes aktivista.

 

 hirdetes_400x285  

„Az aláírásgyűjtést szeretnénk felhasználni az emberek széleskörű megszólítására és mobilizálására. A célunk nem csak a 10.000 aláírás összegyűjtése a mozgalom bejegyzése érdekében. Ezt akciót fel szeretnénk használni arra, hogy összekössük azokat az aktív embereket, akik előrébb mozdítanák Szlovákiát” -tette hozzá Truban.

 

Teraz.sk
kép: TASR (Ivan Štefunko)

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!