A német kormány átmenetileg felfüggesztette a migránsok Afganisztánba történő visszatoloncolást a kabuli merényletre hivatkozva. Azokról a menekültekről és gazdasági bevándorlókról van szó, akik már megkapták a menekültkérelem elutasításáról szóló végzést. A kabuli merényletben több mint 90-en vesztették életüket és 400-an sérültek meg.

 

Angela Merkel bejelentette, hogy német külügyminisztérium újraértékeli a biztonsági helyzetet Afganisztánban, és amíg ez tart, a kitoloncolások Afganisztánba szünetelnek, mától már nem indul több migránsokat deportáló repülőgépjárat (!) Németországból egy ideig.

 

A német kancellárasszony közleménye szerint ez nem vonatkozik a biztonsági kockázatot jelentő személyekre és azokra, akik nem működtek együtt a menekültügyi hatóságokkal.

 

 hirdetes_810x300  

A menekültkérőket a nemzetközi egyezmények szerint csak biztonságos országba lehet visszaküldeni kiutasításuk után.

 

Thomas de Maizière azután állította le a deportált migránsokat szállító járatokat szerdán, hogy a parlamenti képviselők és a non-profit szervezetek azt követelték tőle a kabuli merényletre hivatkozva, hogy egy afgán állampolgárt se küldjön vissza országába.

 

Fotó: Die Welle

 

Politico.eu

Nyitókép: RT.com/Nem mindig van tele a gép kiutasított migránsokkal, néha félig üresen indul a bevándorlók származási országa felé. Hajóval és gyalog jöttek, másodosztályon mennek – már aki

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!