A lakosság elégedetlen Szlovákia közlekedési helyzetével, derült ki a TNS Slovakia ügynökség legújabb felméréséből. A túlzsúfolt utak, be nem fejezett autópályák miatt a válaszadók fele elégedetlen a közlekedési struktúra fejlődésével az országban, az emberek véleménye szerint lemaradtunk a külföldi államoktól  ezen a téren. A  kutatást ezer fő online megkérdezésével végezték el március 21. és április 3. között.

 

 

A válaszadók 40 százaléka elégedetlen az utak építésének tempójával az utóbbi tíz évben. Azok, akik úgy látják, hogy rossz a közlekedési infrastruktúra minősége, a legnagyobb problémának a sok járművet, túlzsúfolt utakat és dugókat tartják (33 százalék). Sokak szerint (29 százalék) a kevés autópálya és a befejezetlen útszakaszok jelentik a legnagyobb problémát, a 18 százalékukat pedig az utak átépítése és lezárása zavarja leginkább.

 

A válaszadók hármas osztályzattal értékelték az ország autópályáit. Érdekesség, de a férfiak fontosabbnak tartják az új utak építését, mint az oktatásügyet és környezetvédelmet. A nyári szezonban a felmérésben résztvevők 73 százaléka fogja használni a gyorsforgalmi utakat és autópályákat, azonban tartanak a dugóktól, forgalomkorlátozásoktól és befejezetlen szakaszoktól is.

 hirdetes_400x285  

 

Webnoviny.sk
kép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!