Közel 400 citromot osztottak szét a gyerekek felelőtlen sofőröknek az előző héten. Az Alma-citrom közlekedési akció keretében rendőrök és gyerekek állították meg a járműveket, a szabályosan közlekedő autósok almát kaptak, míg a szabálytalankodók citromot.

 

A járőrök összesen 1500 sofőrt ellenőriztek, közel 76 százalékuk a szabályokat betartva közlekedett – tájékoztatta a SITA hírügynökséget Denisa Baloghová szóvivő.  Az eredményekből az is kiderült, hogy a nők felelősségteljesebben vezetnek.

 

A járművezető nők 22 százaléka, a férfiak 24 százaléka követett el valamilyen szabálysértést. A leggyakoribb kihágásnak most is a gyorshajtás minősült, a leggyorsabb szabálysértőt a Zsolna megyében kapták el, 38 km/h-val lépte túl a megengedett sebességet (községben).

 

 hirdetes_400x285  

Ľubomír Ábel országos rendőrfőkapitány-helyettes szerint azonban a komoly kihágásoknál bírságokat szabtak ki, de szerencsére kevés ilyen eset történt. Az Alma-citrom akciót évente közösen szervezi meg a rendőrség és a Generali biztosító. Az ellenőrzések során szokatlan módon figyelmeztetik a sofőröket a szabályok betartására, ugyanis a gyerekek kérik meg őket, hogy vezessenek felelősségteljesebben.

 

Webnoviny.sk
fotó: SITA

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!