Robert Fico kormányfőt Udvardon, az Országos Mezőgazdasági Napokon próbálta faggatni a DennikN szlovák hírportál a tegnapi 2. Korrupcióellenes Menetről.

 

Fico az ország legnagyobb mezőgazdasági szántóföldi bemutatóján Udvardon az egykori mezőgazdasági miniszterrel, Stanislav Becíkkel beszélgetett a tegnapi pozsonyi tüntetésről. A kormányfő azt mondta Becíknek, hogy

 

„A mi május 1-jei rendezvényünkön 10 ezer fő volt a média támogatása nélkül, és senki sem foglalkozott vele. Itt a médiák szerveznek akciót, és mindenki odavan, hogy úúú, mekkora akció”

 

A DennikN riporterének kérdésére, hogy talál-e időt a tüntetés kommentálására, azt válaszolta, hogy

 hirdetes_810x300  

 

Magukkal valami probléma van, az ég szerelmére, egy mezőgazdasági kiállításon vagyunk!

 

Arra a kérdésre, hogy esetleg nem zavarja őt a tüntetés, azt válaszolta, hogy „Jobban zavar, mint magát”.

 

Később a sajtótájékoztatón aztán Fico beszélt a belügyminiszteréről, akinek leváltását követelték a tüntetők. „Nem fogom megfeszíteni a minisztereimet csak azért, mert az ellenzék és a média egy része azt kéri,” mondta Fico, és megismételte, hogy Robert Kaliňák kiváló miniszter, és nincs oka arra, hogy visszahívja.

 

Megköszönte a diákoknak, hogy aktívak, ugyanakkor felszólította őket, hogy tartsák be azt az ígéretüket, hogy a tüntetés apolitikus marad. Fico szerint ugyanis a tegnapi tüntetés politikai volt, viszont bővebben nem fejtette ki, csupán kiemelte, hogy a tiltakozó akciót a diákok nem egyedül szervezték.

 

DennikN

Nyitókép: DennikN

 

Kapcsolódó tartalmak:

 

A diáktüntetések hatása

 

Tízezres tömeg a második korrupcióellenes tüntetésen Pozsonyban

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!