Lövöldözés volt Párizsban a Notre Dame székesegyház előtt. A hírek szerint egy férfi kalapáccsal támadt rá a rendőrökre, akik tüzet nyitottak rá. Az első jelentések szerint a támadó nem halt meg, egy rendőr is megsebesült.

 

A Le Figaro szerint egy férfi kalapáccsal támadt egy rendőrre a Notre-Dame közelében. Egy másik rendőr rálőtt a támadóra, akit ártalmatlanítottak. A  Notre Dame-ban 900 ember van jelenleg is bent, a terrorellenes erők már a helyszínen vannak.

 

A The Sun szemtanúkat idéz, akik robbanásokról is beszámoltak, egyikük azt állította, hogy több elkövető volt és csak az egyiküket lőtték meg. A többi támadót a rendőrség keresi, legalábbis a Sun szerint. A Sky viszont Sam Kiley újságíróra hivatkozva azt közölte, hogy egyetlen férfiról van szó, aki viszont már a földön fekszik.

 

 hirdetes_810x300  

A francia rendőrség mindenkit felszólított, hogy maradjanak távol a helyszíntől, a körzetet lezárták. Közben a BBC azt írta, hogy a férfi a Notre Dame melletti rendőrőrsnél hajtotta végre az akciót. Franciaországban rendkívüli állapot van érvényben 2015 óta, amikor 130 embert öltek meg egy szórakozóhelyen terroristák. A megsebesült támadót, aki egy ideig a katedrális előtti téren feküdt mozdulatlanul a földön, a mentők elszállították. Állapotáról egyelőre nem adtak tájékoztatást a hatóságok.

 

Origo.hu / BBC / Hirado.hu
kép: Sky News

  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!