Az ausztrál hatóságok terrortámadásként kezelik azt a hétfői melbourne-i túszdrámát, melynek következtében két ember meghalt. A BBC információi szerint nem kizárt, hogy a tegnapi incidens egy nagyobb összeesküvés része volt.

 

Egy robbantás miatti bejelentést követően érkeztek a hatóságok hétfőn Melbourne-ben egy lakóházhoz, ahol már az előcsarnokban találtak egy halott férfit. Mindeközben egy másik férfi, egy Yacqub Khayre felfegyverkezve túszul ejtett egy nőt a lakásban – írja a BBC. A 29 éves szomáliai származású Khayre azt állította, hogy az Iszlám Állam nevében cselekszik.

 

Az Iszlám Állam magára is vállalta a történteket, de a rendőrség szerint nincs bizonyíték arra, hogy valóban együtt dolgozott volna Khayre az Iszlám Állammal, így az esetet még vizsgálják.

 

 hirdetes_400x285  
Yacqub Khayre (Fotó: New.com)

 

A férfivel az ostrom alatt tűzharcba keveredtek a rendőrök, melyben három rendőr megsérült, míg az elkövető férfit agyonlőtték. Yacqub Khayre-t ismerte a rendőrség, ugyanis többször volt már börtönben.

 

A túszul ejtett nőt épségben kiszabadították, míg az előcsarnokban megtalált áldozatról kiderült, hogy a lakóház alkalmazottja volt, aki rosszkor volt rossz helyen.

 

Forrás: BBC/teraz.sk

Nyitókép: Daily Express

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!