A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) ma ismét intézkedett a hamisított japán jen eladásával és lefoglalásával kapcsolatban. Denisa Baloghová rendőrségi szóvivő elmondása szerint a nyomozók több helyszínt átvizsgáltak, házkutatásokat tartanak, egy személyt pedig őrizetbe is vettek Nyitra megyében.

 

A rendőrség először június 1-én adott ki tájékoztatást a hamisított japán jen ügyével kapcsolatban. A rendőrök akkor a galgóci, 48 éves Roman O-t és a vágújhelyi, 27 éves Richard F-et vádolták meg az üggyel kapcsolatban.

 

 

 hirdetes_810x300  

Balogová tájékoztatása szerint a vádlottak Szlovákia, Csehország és Lengyelország területéről közel 2600 darab minőségi hamisítványt szereztek be, a bankjegyek névértéke 10 ezer japán jen. Az eredeti bankók 1958 és 1986 között voltak forgalomban, de mindmáig beválthatóak a pénzintézetekben. A csalók megpróbálták szlovákiai bankokban euróra beváltani a hamisítványokat, ami sikerült is nekik, így több mint 181 ezer euróhoz jutottak.  Ha beigazolódik bűnösségük, 12. vagy akár 20 évig is rács mögé kerülhetnek.

 

Teraz.sk
kép: teraz.sk/Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!