A Focus-ügynökség legutóbbi felmérése szerint, ha most zajlanának a parlamenti választások, a Smer győzne 26,2 százalékkal. A Focus a Most-Híd pártot 6,9 százalékra mérte, az MKP-t pedig 4 százalékra.

 

Bugár Béla nemrég a HNtelevízia-nak adott interjújában azt nyilatkozta, hogy a Polis felméréseit nem tartja relevánsnak, meglátja, mit mutat a Focus, és az alapján ítéli meg, hogy valóban fenyegeti-e az a veszély pártját, hogy a parlamenti küszöb alá csúszik. Azt nem árulta el, miért épp a Focust tartja mérvadónak. (Cikkünket erről itt olvashatja)

 

A Focus a Polis számait (5,2 százalékot adott a Most-Hídnak) nem erősítette meg, ellenkezőleg, a felmérése szerint a vegyespárt 6,9 százalékon stagnál április óta.

 

 hirdetes_400x285  

A Smer népszerűsége csökkent ugyan az elmúlt két hónapban, de csak 0,4 százalékponttal, jelenleg 26,2 százalékon áll. A második legjobban szereplő SaS 0,3 százalékpontot veszített, preferenciája 13,4 százalékot mutat júniusban. Kotlebáék 0,8 százalékpontot erősödve 10,9 százalékos eredményt értek el.

 

Az OĽANO – NOVA Igor Matovič parlamenti bojkottja ellenére 0,4 százalékponttal 9,6 százalékra erősödött. Boris Kollár és a Sme rodina ugyanakkor 7,4 százalékra esett vissza az áprilisi 8,1 százalékról.

 

A KDH-t a Focus is újra a parlamentbe mérte 5,7 százalékkal. Parlamenti küszöb alatt az MKP, a Focus szerint áprilishoz 0,3 százalékpont veszítve pártpreferenciája 4 százalékon áll.

 

Az ügynökség szerint a választásokon a szavazatra jogosultak közel 70 százaléka venne részt, 20 százalék nem menne el szavazni, 10 százalék pedig élt a „nem tudom” felelet lehetőségével.

 

 

 

Grafikonok forrása: HNonline.sk

 

Körkép.sk

Nyitókép: minube.net

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!