Ma a Szlovák Vasúttársaság egy mozdony és egy személygépkocsi balesetét szimulálta a pozsonyi Récse (Rača) városrészben.

 

A pórul járt autót egy két mozdonyból álló, 174 tonnás szerelvény gyűrte maga alá. tesztről felvétel is készült. A gépkocsi brutális roncsolódása annál megdöbbentőbb, hogy a mozdonyok csak 40 km/órával haladtak.

 

A mozdony több tucat méteren keresztül tolta maga előtt az autót, folyamatosan gyűrve annak karosszériáját.

 

 hirdetes_400x285  

 

A helyszínen jelen volt Érsek Árpád (Most-Híd) közlekedésügyi miniszter is, aki szerint még egy ilyen ütközést is aligha élné túl bárki.

 

A felvétel nem véletlenül készült, a Vasúttársaság ezzel szeretné felhívni a figyelmet arra, mennyire fontos a fokozott figyelem a vasúti átjáróknál. A tesztet egyébként a Nemzetközi Útátjárós Biztonsági Nap keretében rendezték meg.

 

Idén eddig 25 vasúton történt balesetet tartanak számon a statisztikák, tavaly összesen volt 38. Érsek Árpád közlekedésügyi minisztert a RegioJet járataival történt balesetek után számos kritikát kapott, miért nem tesz sorompókat a kritikus szakaszokra. A válasz: „a statisztika szerint a sorompók közé szoruló autók több balesetet okoznak, mint a vonat elé hajtók.

 

Fotó: Teraz.sk

 

Fotó: Teraz.sk

 

Fotó: Teraz.sk

 

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Nyitókép: Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!