Shopping Centre Index (SCI) kutatásból az is kiderült, hogy a cseheknél is többet járunk bevásárlóközpontokba. Az elemzés nemcsak a szlovákiai bevásárlóközpontok teljesítőképességét vizsgálta, hanem a látogatottsági, forgalmi adatokat is figyelembe vette, valamint összehasonlította a csehországi számokkal.

 

Szlovákiában az elemzés 14 regionális központot (a fővároson kívül) érintett, amelyek 940 üzleti egységgel és közel 250 ezer négyzetméternyi bérbeadott területtel rendelkeznek. Csehországban 16 bevásárlóközpontot vizsgáltak 1500 üzlettel 420 ezer négyzetméteren.

 

Az adatokból kiderült, hogy a csehországi helyeket összese 67 millió vásárló látogatta meg, a szlovákiaiakat 63 millió. Átszámolva ez azt jelenti, hogy egy négyzetméter vásárlói területre a regionális bevásárlóközpontokban  tavaly 256 vevő érkezett Szlovákiában, Csehországban 160.

 

 hirdetes_300x300  

Mindkét országban nőtt az üzletközpontok forgalma, Csehországban 7,7 , Szlovákiában 5,6 százalékkal. A legnagyobb népszerűségnek a szórakoztató helyek (mozik, fitness termek) örvendtek, valamint az éttermek, vendéglátóhelyek. A szakemberek arra számítanak, hogy a vendéglátóhelyek a közeljövőben a bevásárlóközpontok egynegyedét is elfoglalhatják.

 

Teraz.sk
kép: tripadvisor.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!