Mint ismeretes, az arab világ több vezető hatalma, köztük Szaúd-Arábia, Egyiptom, az Egyesült Arab Emírségek, valamint Bahrein, Líbia, Jemen, Mauritánia, Mauritius és a Maldív-szigetek a hét elején jelentette be, hogy megszakítja diplomáciai kapcsolatait Katarral, azzal vádolva a dohai vezetést, hogy terroristákat támogat, együttműködik Iránnal, és beavatkozik a belügyeikbe. Katar tagadta a vádakat.

 

Márpedig a katalán sztárcsapat főszponzora a szankciókkal sújtott ország légitársasága, a Qatar Airways felirat 2013 óta szerepel a mezen. Aki ilyen feliratú pólóban feszít az Emírségekben, azt 15(!) év börtönre vagy 110 ezer font (38,5 millió forint) pénzbírságra büntethetik.

 

A Barcelona a következő négy idényre a Rakuten nevű japán céggel kötött mezszponzori szerződést. Az elektronikus kereskedelemmel, kommunikációval és pénzügyi technológiai szolgáltatásokkal foglalkozó vállalat nevét viselő szerelés június 1-től érhető el kereskedelmi forgalomban, így az Egyesült Arab Emírségek Barca-drukkreinek érdemes lehet gyorsan beszerezni egyet az új garnitúrából.

 

 hirdetes_300x300  

m4sport.hu
kép: soccerinfomania.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!