„Nem akarunk korrupciót”, „Jogállamot akarunk”, „Kaliňák mondjon le”, „Fel a fejjel, le Kalival” (Hlavy hore, Kali dole) és egyéb ehhez hasonló jelszavakat skandáltak a mai korrupció ellenes tüntetése Eperjesen.

 

A megyei jogú városban ismét diákok vonultak az utcákra, hogy a korrupció és a korrumpálódott politikusok ellen tüntessenek. Múlt hétfőn Pozsonyban és Kassán, ma pedig Eperjesen és Zsolnán.

 

Eperjesen a szervezők 4 ezernél is többre becsülték a részt vevők számát, és nem csak diákok, de minden generáció képviseltette magát a megmozduláson.

 

 hirdetes_810x300  

„Fejétől bűzlik a hal. Hogyan motiváljuk az embereket, hogy jelentsék be a korrupciós ügyeket és tisztességesen járjanak el, ha azt látják,. hogy a legmagasabb posztokon lévőket korrupcióval gyanúsítják de azok nem tudnak magyarázatot adni és képtelenek cáfolni a vádakat”

 

mondta az eperjesi megmozdulás egyik szervezője, Anna Čujová.

 

A tüntetők aláírásokat gyűjtöttek Eperjesen is a korrupció ellenes petícióhoz, amelyet a maiakat nem számolva 40 ezren írtak alá eddig, a cél a 100 ezer aláírás.

 

Zsolnán valamivel kevesebben vonultak az utcára, az óvatos becslések 1500 résztvevőről szólnak. A felszólalók között ott volt Juraj Kemka színész, Zuzana Hlávková, a külügyminisztérium egykori alkalmazottja, aki korábban Miroslav Lajčák külügyminiszter ellen tett terhelő vallomást, és a ’90-e években meggyilkolt Róbert Remiáš édesanyja, Anna Remiášová.

 

Fotó: Aktuality.sk
Fotó: Aktuality.sk
Fotó: Aktuality.sk

 

Fotó: TA3.com
Fotó: TA3.com
Fotó: TA3.com

 

Fotó: Aktuality.sk

 

TA3.com

Nyitókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!