2017-ben is nőtt Szlovákia látogatottsága a Közlekedésügyi Minisztérium szerint. A legfrissebb adatok alapján az év első negyedévében több mint 1,1 millió vendég foglalt szállást az országban.

 

Összehasonlítva az előző évi adatokkal ez 7,6 százalékos növekedést jelent, a vendégek többségét idén is a belföldi turisták tették ki (64 százalék). Karolína Ducká szóvivő szerint a belföldiek száma az előző évhez képest 8 százalékkal emelkedett, azonban többen érkeztek külföldről is (6 százalékos növekedés).

 

A turisták a vizsgált időszakban összesen 3 millió éjszakát töltöttek el az országban, egy vendég átlagosan négy napig pihent, vagyis 2,8 éjszakáért fizetett. A külföldi látogatók többsége leginkább Csehországból, Lengyelországból, Németországból és Ausztriából érkezik, de egyre több kínai, izraeli és orosz turista látogatja meg Szlovákiát.

 

 hirdetes_810x300  

A legnépszerűbb régió továbbra is Pozsony megye, amely több mint 264 ezer látogatót fogadott, ez a vendégek csaknem egynegyedét teszi ki.  A legtöbben viszont Zsolna megyében szálltak meg, leghosszabb ideig pedig a trencséni régióban tartózkodtak a turisták.

 

SME
kép: slovakia.travel

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!