Pál
  • HUF: 396.49
  • USD: 1.05
  • 19 °C
  • 33 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Szijjártó: A migráció témájában kristálytiszta a visegrádi egység

A migráció témájában – az Európai Unió szempontjából legfontosabb kérdésben – kristálytiszta a visegrádi egység, a kötelező kvótákról szóló, 2015-ben hozott döntés pedig megsértette az uniós szerződéseket – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Varsóbana Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszterrel közösen tartott sajtóértekezletén.

 

Szijjártó Péter emlékeztetett arra, hogy Magyarország és Szlovákia korábban az Európai Bírósághoz fordult a kötelező kvóta ügyében, Lengyelország az ő oldalukon avatkozott be perbe, Csehország pedig világossá tette, hogy nem vesz részt a menekültelosztási folyamatban. A kötelező menekültelosztási kvóta Magyarország számára elfogadhatatlan – erősítette meg a magyar miniszter.

 

“Elfogadhatatlan, mert ellentétes a józan ésszel, elfogadhatatlan, mert végrehajthatatlan, és azért is, mert a kötelező kvótákról szóló döntés megsértette az uniós szerződéseket” – magyarázta. “A migrációs politikánk és a kohéziós források esetleges összekötését pedig szimpla zsarolásnak tartjuk” – fogalmazott Szijjártó Péter.

 

MTI
borítókép:  MTI Fotó: KKM

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket