Ahogy több európai országban, úgy Szlovákiában is egyre csökken az egy főre eső kenyérfogyasztás – leginkább amiatt a legenda miatt, hogy a kenyér hízlal. Ami érdekes, hogy a kisebb pékáruk fogyasztása évi 30 kilogrammon stagnál már jó ideje, a kenyér fogyasztása azonban az egykori évi 50 kilóról 35 kilóra csökkent.

 

A Billa kiskereskedelmi üzletlánc által megrendelt felmérés szerint A rozs- és búzakenyér helyett a szlovákiai fogyasztók egyre inkább a teljes kiőrlésű pékáru felé fordulnak. A hagyományos pékárut csak a megkérdezettek 27 százaléka részesíti előnyben, az újdonságokat ellenben több mint 54 százaléka preferálja.

 

Úgy tűnik tehát, hogy eljutottunk oda, hogy már a kenyér esetében is az innovatív termékek tudnak sikeresek lenni: a különböző magvakkal, napraforgóval, lenmaggal, tökmaggal töltött kenyerekről van szó, amelyeket a fogyasztók 80 százaléka kedvel.

 

 hirdetes_810x300  

A felmérésből az is kiderült, hogy csak minden 25. szlovákiai fogyasztó eszik naponta 5 szeletnél több kenyeret. Egyre népszerűbbé válnak a teljes kiőrlésű, fehérjetartalmú és rostos kenyérfajták.

 

A pékek csak annak örülhetnek, hogy a különlegességek számukra nagyobb árrést is jelent.

 

eTrend.sk

Nyitókép: eTrend.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!