A VSS Kassa futballklub vezetése megerősítette, hogy nem jelentkeztek be egyik szlovák ligába sem, ugyanakkor maga a klub is megszűnik. Blažej Podolák, a klub elnöke sajtóközleményben informálta a közvéleményt.

 

A VSS Kassa, mint a második liga első helyezettje szerzett jogot a Fortuna Ligában való indulásra, amihez több kritériumnak is meg kellene felelnie, jelentkezését, és a szükséges dokumentumokat pedig legkésőbb június 13-án éjfélig kellene leadnia. A klub azonban már hosszabb ideje anyagi gondokkal küszködik, ma pedig bejelentették, hogy bár eddig keresték a megoldást, nem tudják teljesíteni a Fortuna Ligában való induláshoz szükséges feltételeket.

 

Podolák nyilatkozata szerint több vállalkozót is megkerestek nem csak pénzügyi, hanem technikai támogatásért, még klubrészvényeket is ajánlottak a támogatásért. A sajtóközlemény szerint a szerencsétlen körülményekre való tekintettel június 30-val befejezik a sporttevékenységet, és mivel a klub fenntartója kereskedelmi társaság, a Kereskedelmi Törvénykönyv szerint járnak el a továbbiakban.

 

 hirdetes_300x300  

A fentiek alapján a szövetség a második liga második helyezettjének ajánlja fel a feljutást, így a Nyitra csapata, amennyiben teljesíti a kért feltételeket, feljut a Fortuna Ligába.

 

 

Körkép.sk, fcvsskosice.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!