Összedöntött egy fél falut a földrengés a görögországi Leszbosz szigetén hétfőn délután. A mentők estére találtak rá a katasztrófa egyetlen halálos áldozatára, egy 45 éves asszonyra, akit betemettek a romok. A régi házak közül alig maradt egy-egy, amelyik ne dőlt volna össze, vagy ne rongálódott volna meg.

 

Az egyik helybéli férfi arról beszélt az Euronews tudósítójának, hogy odalett mindenük. Se otthonuk, se kocsijuk nem maradt, földönfutók lettek. A riporter kérdésére azt mondta, menekültté váltak a saját földjükön, a kormánytól nem remélnek segítséget. Majd biztosan ígérgetnek, mint mindig, de nem lesz belőle semmi – tette hozzá.

 

A hadsereg sátrakat húzott föl, hogy Vrisza körülbelül 800 lakójának legyen hol átvészelnie a következő napokat. A Richter-skála szerinti 6,1 erősségű földrengés epicentruma a tengerben volt Leszbosz és a török partok között.

 

 hirdetes_300x300  

Az Euronews tudósítója, Mihail Arampacoglu is arról beszél, hogy Vriszában alig maradt ház, amely épségben átvészelte a földrengést. A helyiek, mint mindenki más is Leszboszon, menedékkérők ezreit segítették az elmúlt két évben, és most ők lesznek kénytelenek segítséget kérni, hogy talpra tudjanak állni a rettentő pusztítás után.

 

Euronews
kép: REUTERS

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!