Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány nem szándékozik távozni hivatalából. A rendőrfőnök egy sajtótájékoztatón reagált így arra a kérdésre, hogy a nem távozik-e pozíciójából a diákok korrupcióellenes tüntetései után, amelyeken ezrek vettek részt nemcsak Pozsonyban, de Kassán, Zsolnán és Eperjesen is.

 

„Ebben a pillanatban nem érzem úgy, hogy nekem kellene viselni a felelősséget” – mondta Gašpar. A rendőrfőnök állítja, sok feladatot kell ellátnia, nemcsak a büntetőeljárásokat és a korrupcióellenes harcot.

 

„Nem érzem úgy, hogy reagálnom kellene a diákok felhívására. Én értékelem a helyzetet és tudom, mikor kell távoznom. Tisztségemről a belügyminiszter rendelkezik és ő hívhat vissza bejelentés nélkül.”

 

Gašpart nem lepte meg Dušan Kováčik speciális ügyész bejelentése, aki múlt héten kijelentette, hogy a nagy nyomás miatt nem tölti ki hivatali idejét és idő előtt távozik. Az ügyész szerint azonban naiv dolog azt gondolni, hogy egy ember távozásával megoldódik a korrupció problémája, szerinte az ugyanis nem egy emberen múlik.

 hirdetes_400x285  

 

Dušan Kováčik speciális ügyész idő előtt távozik posztjáról

 

hnonline.sk
kép: topky.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!