A tavaly Észak-Koreában 15 évnyi kényszermunkára ítélt amerikai diákot hazaszállították az USA-ba – tudta meg a The Washington Post a fiú szüleitől. A 22 éves Otto Warmbier azonban állítólag már egy éve kómában van, és erről hozzátartozói is csak most értesültek.

 

Warmbiert tavaly januárban tartóztatták le Észak-Koreában, mert megpróbált ellopni egy propaganda-plakátot (az ő értelmezésében emlékbe szerette volna hazavinni). A koreai titkosrendőrség azonban letartóztatta, és alig néhány órás tárgyalás után államellenes tevékenység miatt 15 évnyi kényszermunkára ítélték.

 

A botulizmus miatt súlyos bénulásban szenvedő, kómában lévő Warmbiert egyenesen az Ohio-i Cincinnati Egyetemi Kórházba szállították. Állítólag már tavaly márciustól ilyen állapotban volt.

 

 hirdetes_300x300  

Észak-Korea rendszeresen tartóztat le amerikai diákokat különböző, gyakran mondvacsinált indokokkal, hogy párbeszédre kényszerítse az Egyesült Államokat. Warmbier esetében például az amerikai külügy Kanadán keresztül kommunikált Phenjannal, az USA és Észak-Korea között ugyanis nincs hivatalos diplomáciai kapcsolat.

 

BBC.com

Nyitókép: Retuers.com

Kapcsolódó cikkek:

15 év kényszermunkára ítélték az amerikai diákot Észak-Koreában

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!