A Volkswagen Slovakia (VW SK) dolgozói által kért 16 százalékos béremelés irracionális – mondta a kormánykabinet tegnapi tárgyalásán Peter Žiga (Smer-SD) gazdasági miniszter, reagálva a tegnap bejelentett munkabeszüntetésre a pozsonyi autógyárban.

 

„Tekintettel arra, hogy a fizetések elég magasak (megj: a Volkswagenben) és tekintettel arra, hogy az átlagfizetés Szlovákiában a hasonló vagy azonos ágazatokban nem olyan magas, a fizetések ugrásszerű, 16 százalékos emelését egy év alatt irracionálisnak tartom.”

 

-mondta Žiga. Szerinte egy ilyen nyomás elbizonytalaníthatja a Volkswagen konszernt is abban, hogy maradjon-e Szlovákiában és hajtson-e végre további beruházásokat. A miniszter emlékeztetett, hogy a VW konszern az országban a legutóbbi 5 év alatt összesen 1,8 milliárd euró értékben hajtott végre beruházásokat.

 

Zoroslav Smolinský szakszervezeti elnök tegnap jelentette be, hogy kedden (június 20) hat órától korlátlan ideig felfüggesztik a munkavégzést. A pozsonyi gyár alkalmazottainak szakszervezeti szövetsége ( Moderné odbory Volkswagen -MOV) szerint nemcsak a dévényújfalui üzemben, hanem a stomfai és turócszentmártoni alkatrészgyártó üzemekben sem fognak dolgozni.

 hirdetes_810x300  

 

Keddtől sztrájkolnak a Volkswagen Slovakia alkalmazottai

 

Teraz.sk , Körkép.sk
kép: transport.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!