A tavaly januárban Észak-Koreában 15 év kényszermunkára ítélt amerikai diák, Otto Wermbier édesapja a kamerák előtt, könnyeivel küszködve beszélt arról, hogy nem hisz Kim-Dzsong-Un rezsimjének fia kómáját illetően.

 

A fiú 15 hónapig volt a távol-keleti diktatúra foglya, amely azt állítja, hogy botulizmus és a neki adott altatók miatt esett kómába a 22 éves fiatal férfi.

 

Az apa szerint ezt kétli, szerinte fiával brutálisan bántak, és ez okozhatta jelenlegi állapotát.

 

 hirdetes_300x300  

„15 hónapig nem hallottunk felőle. (…) És egy héttel ezelőtt az észak-koreai kormány azt állította, hogy egész idő alatt kómában volt. Még ha el is hisszük – de nem tudjuk –, hogy fiunk állapotát botulizmus okozta, egy civilizált nemzet számára sincs mentség arra, hogy eltitkolták állapotát és megtagadták tőle a megfelelő orvosi ellátást”

 

mondta az apa.

 

A botulizmus egy Clostridium botulinum nevű baktérium által kibocsátott méreg, amely megtámadja az idegrendszert izombénulást okozva. Ha a bénulás eljut egy létfontosságú szervig, bekövetkezik a halál. A méreg neve a botulinum, amely a kereskedelmi forgalomban lévő Botox hatóanyaga – ez a kozmetikum eltünteti a ráncokat az arcizmok megbénításával.

 

BBC.com

Nyitókép: BB.com/A képen a 22 éves Otto Wermbiert szállítják át a gépről a mentőautóba.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!